3 suurinta syytä, miksi et saa kaupallisia yhteistöitä
Sinulla on ihan kivasti yleisöä, säännöllistä sisältöä ja olet yrittänyt lähestyä yrityksiä kaupallisten yhteistöiden merkeissä. Mutta vastaus on ei. Tai pahempaa, et kuule heistä koskaan mitään.
Tässä postauksessa käyn läpi 3 syytä, miksi kaupalliset yhteistyöt kiertävät sinut ja mitä voit tehdä parantaaksesi mahdollisuuksia yhteistöihin.
1 Yleisösi on epämääräinen
Tämä tilanne tulee eteen erityisesti Instagramissa silloin, kun tilin kasvattamiseen on käytetty “pikakeinoja”, kuten arvontoja tai pahempaa – buustausrinkejä. Näillä tavoilla tiliä kasvattavien on todella hankala kontrolloida sitä, millaisia henkilöitä seuraajiksi tulee. Ja mikä merkitys tällä on kaupallisten yhteistöiden kannalta?
Hähmäinen yleisökoostumus on hankala myydä yritykselle, he haluavat tietää tarkalleen, millaisen yleisön eteen he pääsevät. Sinä myyt kanavaasi mainosalustaksi, joten sinun tulee tarkkaan tietää, millainen yleisö sinulla on yritykselle tarjota.
Tämän vuoksi yrityksiä ei enää kiinnosta seuraajamäärä niin paljoa, kuin se, millainen seuraajakunta kanavalla on. Erityisesti mikrovaikuttajilla (Instassa esim. alle 10 000 seuraajaa) on tärkeää, että kohderyhmä on rajattu tarkasti ja yleisö on aidosti kiinnostunut samoista asioista.
2) Lisäarvo yritykselle
Toimiessani päivätyössä blogiportaalin tuottajana, sain päivittäin hakemuksia, joissa haluttiin portaalimme bloggaajiksi. Hylkäsin arviolta 95% hakemuksista ja lähes poikkeuksetta syynä oli se, että bloggaaja ei ollut nostanut hakemuksessaan yhtään syytä, miksi meidän kannattaisi ottaa hänet portaalimme.
Yritykset tekevät liiketoimintaa, jossa mitataan tuloksia. Jos heille ehdottaa yhteistyötä, pitää myös osata kertoa, mitä yritys saa siitä yhteistyöstä. Ei riitä, että kertoo rakastavansa yrityksen tuotteita ja haluavansa suositella niitä eteenpäin.
Paras tapa näyttää tuotu lisäarvoa, on aiemmat yhteistyöt. Toki, jos metsästät vielä ensimmäistä yhteistyötä, voi olla hankalaa näyttää mitään aiempien yhteistöiden tuloksia. Mutta voit näyttää, miten yleisösi on sitoutunut sinuun ja luottaa mielipiteisiisi.
3) Epäammatillinen ensivaikutelma
Ensivaikutelman voi tehdä (yleensä) vain kerran. Siksi lähestyminen yrityksiä kohtaan tulee olla tarkkaan mietitty. Ei voi lähettää viestiä samanlaisella tyylillä, mitä kaverille laittaisi, vaan lähestymisen tulee olla ammattimainen. Etenkin, jos lähestyt ns. Kylmällä viestillä eli että vastaanottaja ei ole verkostoissasi jo aiemmin.
Epäammattimaisen vaikutelman voi tehdä sillä, että lähettää viestin, jonka sisältö on puutteellinen. Lähes poikkeuksetta yritykset odottavat saavansa viestin mukana mediakitin (myös mediakorttina tunnettua) ja lukuja kanavastasi.
Yritysten markkinointihenkilöt ovat kiireisiä. Joten jos viestisi on puutteellinen, voipi olla, että heillä ei ole aikaa ja mielenkiintoa lähteä kyselemään lisätietoja. Siksi mielummin liikaa tietoa, kuin liian vähän.
Ensivaikutelma voi myös romuttua, kun yritys käy katsomassa kanavaasi. Yrityksen tulee nähdä selkeästi se, että heidän brändinsä istuu sinun brändiisi. Myös liiat yhteistyöt saattavat karkoittaa brändejä, silloin saattaa tulla olo, että tämä vaikuttaja mainostaa mitä tahansa ja on vain rahan perässä.
Jos kaiken tarvittavan voisi kiteyttää yhteen sanaan, niin se olisi aitous.
- Aidosti sinusta kiinnostunut yleisö.
- Aidosti brändistä kiinnostunut vaikuttaja.
- Aidosti sydämestä luotua sisältöä.
- Aidosti yhteistyötä tavoitteleva kampanja.
Ja haluan auttaa sua löytämään sen aitouden ja tuloksellisen tavan tehdä kaupallisia yhteistöitä. Siksi jaan kaiken tietämäni kaupallisten yhteistöiden hankkimisesta “Pitchaa ja tienaa vaikuttajana” -työpajassa.
Lue lisää tästä ja ilmoittaudu mukaan!
Ps. Huomasitko, että yksikään syy ei ollut se, että sinulla on liian pieni yleisö. Yleisön koolla ei ole enää niin suurta merkitystä, jo 500 seuraajalla Instassa voit tehdä yhteistöitä, kunhan yleisösi on kerätty tietyn aihepiirin ympärille.
Joko ollaan Instatuttuja?

❤YSTÄVÄKIRJASIVUNI❤
Lentisjoukkuekaverini ja Norjan seikkailijanainen @monnihimari oli tehnyt tämän ja sen nähtyäni halusin tehdä itsestäni tämän ihanan 90-lukua huutavan esittelyn!
Nimi: Sari Kilpiäinen
❌
Syntynyt: Hämeenlinnassa kohta 38 vuotta sitten.
❌
Kotipaikka: Hyvinkää since 2019.
❌
Perhe: @tombrunberg, 4v. esikoinen ja tuleva heinäkuinen
❌
Harrastan: Talvipakoja, nyt enemmänkin haaveilua niistä, Torittamista, espanjan opiskelua, itsensä kehittämistä. People watching kahvi kädessä (ks. kuva). Vielä olis kiva palata lentiskentällekin.
❌
Luonteenpiirteeni: Rohkea päätöksentekijä, joka ei kestä jahkailua, vitkastelua tai byrokratiaa. Jännä muuten, et oon yrittäjä…
❌
Haaveammattini: Paikka- ja aikariippumaton digiyrittäjä, eli oon siinä nyt.
❌
Koulutukseni: Tradenomi AMK (markkinointi, yrittäjyys), Hallintotieteiden kandi (julkisoikeus, vakuutustiede ja yritysjuridiikka), personal trainer.
❌
Inhoan: KYLMÄÄ ja PIMEÄÄ!
❌
Lempiruoka: Chiang Maissa, Siri Mangkalajarn soi 1 kulmaravintolan paistettu riisi. Nautitaan jääkylmän lasipullokokiksen kanssa.
❌
Lempisarja: Billions(!!!), La Casa de Papel, The Big Bang Theory, Frendit.
❌
Lempiväri: Auringonlaskun värjäämä pastellitaivas kattoterassilta ihasteltuna
❌
Olen ystävänä: Aina auttamassa, mutta unohdan liian usein pitää yhteyttä. Onneks on WA!
❌
Toivon: Voivani asuttaa kahta maata ja tarjota lapsilleni erilaisia kokeumuksia ja elämyksiä elämään.
❌
Jos voittaisin lotossa: Hankkisin lentolupakirjan, ostaisin Dornierin privajetin ja elettäis vanlifen sijasta planelifea ympäri maailmaa. #dreambig
❌
Paha tapani: Oon todella sotkuinen muija, en osaa viedä tavaroita paikoilleen.
❌
Hyvät tapani: Osaan taikoa herkullista ruokaa "tyhjästä" jääkaapista.
❌
Suklaapatukat top3: Jim, DaCapo, Pätkis. En oikein kyllä välitä suklaasta.
Oliko yllätyksiä? Haastan sut jakamaan oman ystävänkirjan sivun feedissä! Laita DM niin lähetän sulle kysymykset.
#ystäväkirja #yrittäjä #naisyrittäjät #digiyrittäjä #matkabloggaaja

Mä oon kokenut tosi vahvaa jumitusta oman osaamisen myymisen kanssa.
Sama juttu oli työelämässä. Innostun monista jutuista ja tiedän monista asioista paljon mutta en koe erikoista vahvuutta missään.
Aluksi tulin tunnetuksi Instagram-markkinoinnin osaajana Somelemonin kautta ja edelleen teen niitä valmennuksia.
Sitten halusin puhua enemmän siitä, miten osaamista voi myydä verkkokurssien muodossa. Mutta se itse verkkokurssien tekeminenkään ei oo se "mun juttu".
Mun vahvuus ehdottomasti on sisältömarkkinoinnissa ja tiedän sen 100% toimivaksi, koska ilman sitä, ei oma yrittäjyys olis koskaan ollut mahdollista.
Mutta siihen liittyy niin paljon – pelkästään kanavina esim. some (orgaaninen & maksettu), sähköpostilista, nettisivut, blogi.
Siihen päälle vielä strategia, sisällönsuunnittelu ja -tuotanto. Niissäkin pystyn auttamaan.
Ja silti musta tuntuu, että ei mun osaamisesta oo mitään hyötyä kenellekään, koska nää on niin itsestään selviä juttuja kaikille yrittäjille!
Ootko käynyt läpi samanlaisia keloja? Mikä sua on auttanut?
#yrittäjyys #digiyrittäjyys #naisyrittäjät

"Tilaa tästä meidän uutiskirje"
Öö. Miksi?
Ketä kiinnostaa firmojen kuulumiset? "Meille on nimitetty uusi asiakkuuspäällikkö". No jee!
Jos sä oot Gmailin käyttäjä, voit käydä katsomassa mitä kaikkea kivaa uutiskirjettä sulle tuleekaan sinne "promotions" tai "updates" välilehdelle.
Ja noi välilehdethän on kyllä sellainen paikka, mihin ei haluaisi oman viestin päätyvän. Onneksi on tiettyjä tapoja, joilla siihen voi itse vaikuttaa.
Kuten vaikka se, että kääntää sähköpostien fokuksen yleisöön ja unohtaa itsensä. Eli käännä me me me (tai mä mä mä) –> sinä, sinä, sinä.
Tällöin ihan huomaamatta alat lähettämään sähköposteja, jotka ovat ihan muuta kuin firman kuulumisia.
Mikäli haluat lopettaa uutiskirjeiden lähettämisen ja siirtyä tuottamaan kiinnostavia ja erottautuvia sähköposteja, tuu mukaan Säväyttävä Sähköpostilista -koulutukseen, linkki profiilissa.
Jos epäilet vielä, niin pistä mulle DM:ää ja katsotaan olisko tää sulle sopiva ❤️
#yrittäjyys #naisyrittäjät #digiyrittäjät #somefi #somemarkkinointi #digimarkkinointi #sähköpostimarkkinointi #sähköpostilista #digiyrittäjä #verkkokurssit


Kukapa ei haluaisi tehdä markkinointia, joka kiinnostaa?
Selvennetään vielä, että kun puhun markkinoinninista, puhun sisällöistä joita tuotat. Ne voi olla sisältöjä tänne Instaan, tai blogiin, tai Youtubeen. Kanavalla ei oo väliä.
Jos mietit omia ostoksiasi viime aikoina, millainen markkinointi on saanut sut avaamaan lompakon nyörejä?
Tuskin on ollut tyrkyttävä ja spämmäävää?
Moni mieltää erityisesti sähköpostimarkkinoinnin tuollaiseksi tyrkyksi ja siksi ehkä ei uskalla perustaa sähköpostilistaa. Tai ehkä uskaltaa, mutta sitten ei uskalla laittaa viestiä listalaisille, koska koskee sen spämmiksi.
Mun mielestä hyvä sähköpostimarkkinointi ticks all the boxes mitä tulee tykättyyn markkinointiin. Ja joo, sitäkin voi tehdä tosi paskasti. Ja usein tehdäänkin.
Tärkein pointti hyvään sähköpostimarkkinointiin on se, että me kunnioitetaan sen vastaanottajan inboxia. Se ei tarkoita sitä, että inboxia pitäisi lähestyä harvoin, vaan sitä, että sinne lähetetään vaan ja ainoastaan timanttista sisältöä.
Kenen sähköpostit sä avaat aina, koska tiedät saavasi hyvää settiä kerrasta toiseen?
#yrittäjyys #yrittäjät #digiyrittäjä #digiyrittäjyys #markkinointi #digimarkkinointi #vaikuttajamarkkinointi #naisyrittäjät #somemarkkinointi